ElitNaprapati och Momentum Sports i nytt samarbete

Vi på Momentum Sports är glada över att meddela vårt senaste samarbete med ElitNaprapati som drivs av den välrenommerade Henrik Mattsson. För att få en djupare förståelse för detta partnerskap, hade vi nöjet att intervjua Henrik Mattsson själv.

Henrik är uppvuxen i Norrtälje och har bakgrund som fotbollsspelare, men har även löpning och styrketräning som intressen. De senaste sex åren har han bott i Uppsala och till vardags är han fotbollstränare för en division fyra-klubb. Som tjugoåring påbörjade han sin femåriga naprapatutbildning från att inte ha haft någon kunskap inom området alls. Idag har han jobbat inom naprapativärlden i snart tio år.

Momentumsports IFU 2 mars-1

Foto: Erik Hagberg

Vad var det som startade detta intresse för naprapati? Hur gick resan till?

– Det var nog från egna skador när jag spelade fotboll. Jag flyttade till Jönköping och jobbade där i ett och ett halvt år på en idrottsskadeklinik, tyckte det kändes som en bra start.

Henrik hamnade senare i Uppsala på grund av jobb och studier för honom och hans partner och sedan ett år tillbaka har han drivit sin egen firma, ElitNaprapati.

Vad fick dig att ta steget att driva eget?

– Efter att ha jobbat på större kliniker kände jag att jag nu är mogen att driva det här själv. Kände att jag behövde det för att utvecklas som person och för att kunna styra min egen behandling.

Henrik har under flera års tid samlat på sig erfarenhet av att lösa andra personers problem. Han har haft många kunder och kan med kunskapen från dessa interaktioner lättare se mönster och snabbare ställa diagnoser.

Vilka andra områden har du kompetens inom?

– Jag har bred kompetens inom området, både när det gäller träning, mjukdelsbehandling, dry needling och även ledbehandling. Jag har också gjort en del vidareutbildningar inom idrottsmedicin och idrottsskador.

ElitNaprapati har bidragit till en stor underlättnad för våra idrottare som vill nå den högsta nivån. Genom Henriks lösningsorienterade attityd och effektiva behandlingar räknar vi med att de kommer att nå sina mål, både kort- och långsiktiga.

Momentumsports IFU 2 mars-3

Henrik Mattson och Simon Plesse / Foto: Erik Hagberg

Varför ville du samarbeta med oss?

– Jag strävar efter att ha en idrottsmedicinsk idrottsprofil och då kändes det som att jobba med några av Uppsalas bästa sprinters var perfekt för mig och företaget. Jag har känt Simon sedan fem år tillbaka och har hjälpt honom, så det kändes bara som att det här tåget ville jag vara med på. Det kändes naturligt rätt och som en intressant satsning från er sida som förhoppningsvis leder till ett långsiktigt samarbete och att man på så sätt kommer i kontakt med fler idrottare.

Vad skiljer dig från andra naprapater?

– Jag skulle säga att jag personligen har en ganska stor nyfikenhet och driv. Jag försöker genuint hjälpa personer. Jag har en bra kompetens och analys när jag behandlar folk. De som går hos mig är väldigt nöjda och återkommande vid nya problem och skador.

Det är ju lite annorlunda att jobba med just elitidrottare, vad är det som skiljer sig mest?

– Framför allt är det att man måste lyckas få snabba resultat och kunna kombinera att behandla någon samtidigt som den fortsätter träna så gott som det går och hitta den doseringen. Det gäller att göra saker på ett bra sätt och vara på elitidrottarens nivå. Elitidrottare är inte nöjd med något mellanmos. Man vill ha svar på sina frågor och man vill bli bra så snabbt som möjligt. Det vill jag leverera.

Hur vill du utveckla ditt företag framöver?

– Jag satsar på att fortsätta leverera en bra tjänst som man är nöjd med. Sen gäller det att växa organiskt och få fler att söka sig till ElitNaprapati. Jag vill även fortsätta få förtroende från olika idrottare inom olika grenar, men jag är också öppen för att hjälpa vem som helst. Det viktigaste är att göra ett bra jobb så den som går härifrån är nöjd, vilket leder till bra marknadsföring.

Vi på Momentum Sports är mycket nöjda med Henriks behandlingar och rekommenderar ElitNaprapati starkt!

Kontakta honom via henrik@elitnaprapati.se eller boka direkt på elitnaprapati.se.