Inomhus-SM i Karlstad

Under helgen hölls Inomhus-SM i Karlstad och bland dem som deltog fanns tre aktiva från Momentum Sports, Simon Plesse, Josef Malsher och Martin Hagberg. Både Simon och Martin tävlade i 60 meter och för Josef stod 200 meter på programmet under hans debut i senior-SM.

Simon presterade mycket bra och tog hem bronset i finalen, vilket innebar en imponerande andra individuell seniormedalj i SM. Inte nog med det, han lyckades också tangera sitt personbästa på 6.74s!

– Jag känner att ISM, den sista tävlingen för säsongen, var min bästa. Jag tar med mig en bra känsla ifrån den vidare in i den tuffare träningsperioden, säger Simon som igår kom hem från Karlstad.

20240218_194416186_iOS

För Josef var det en speciell helg då det var hans debut i Senior-SM. Att tävla på den nivån för första gången är en stor milstolpe i en idrottares karriär och visar på både talang och hårt arbete.

Vi är otroligt stolta över alla tre idrottare och deras framgångar. Det är inspirerande att se dem kämpa och nå sina mål, och vi ser fram emot att följa deras fortsatta framsteg på banorna.

Denna tävling var som tidigare nämnt Simons sista för inomhussäsongen och han blickar nu framåt mot grundträningen och kommande utomhussäsong.

Finns det några specifika mål du har satt upp inför grundträningen och utomhussäsongen?

– Målet med grundträningen är att fortsätta träna på som vanligt och att försöka göra det så kontinuerligt som möjligt utan förhinder. Utesäsongen börjar tidigt i år vilket innebär att tiden för grundträning inte blir så lång, och att vi bara om några veckor ska trappa upp farten igen. Jag är väldigt peppad, säger Simon.

Vilka lärdomar har du tagit med dig från inomhussäsongen?

– Lärdomarna jag har tagit med från den här inomhussäsongen är att trots motgångar ska man göra sitt bästa att inte tappa fokus, tänka långsiktigt och viktigast av allt, försöka ha kul medan man gör det. Då blir resan lite roligare, avlutar Simon.

Stort grattis till Simon för bronset, till Martin för ännu en jämn tävling och till Josef för en minnesvärd debut!