Från internationellt tävlande till sprintdebut: Momentum Sports händelserika vecka!

Under den föregående veckan har vi haft aktiva från Momentum Sports som har tävlat i 60 meter i Sollentuna och Sätra, i såväl nationellt som internationellt motstånd. Veckan kan sammanfattas med ett personbästa, ett säsongsbästa och en sprintdebutant!

Simon Plesse, som efter ett kort uppehåll sedan årets säsongsdebut, tävlade i Sätra på Folksam Grand Prix. Den internationella konkurrensen i finalen ledde till en femteplats och ett nytt personbästa på 6.74s. I och med det är han nu officiellt uttagen till Nordenkampen i Bærum, Oslo på söndag!

BB240203MC113

Foto: Michael Campanella / Bildbyrån

Tävlingen i lördags var den första i år mot riktigt tufft motstånd, nu är säsongen igång på riktigt och det ska bli kul att ge ännu mer i kommande tävlingar.

Simon kommer på söndag att tävla mot Nordens snabbaste sprinters och för tredje gången någonsin springa i seniorlandslaget (första gången inomhus). Detta kan ni se live på SVT 1 och SVT Play klockan 13:35!

Martin Hagberg bjöd också på ett fint lopp i Sätra under Folksam GP:s förtävling, Raka Spåret. Först i sitt heat blev han med ett nytt säsongsbästa på 7.11s men valde att inte springa finalen.

IMG_1199

Foto: Erik Hagberg

Under onsdagen genomförde Momentum Sports senaste tillskott, Frida Jonsson, sin första sprinttävling någonsin i Sollentuna Friidrottshall. Hon var först över mållinjen i en överlägsen seger över sitt heat på tiden 8.50s. ”Jag är otroligt stolt över att jag som 20-åring vågat utmana mig själv i att lära mig och börja tävla i en, för mig, helt ny sport”. Frida var nöjd över sin prestation och ser fram emot att tävla fler gånger.

Vill du bli snabbare? Läs mer här eller kontakta oss direkt via info@momentumsports.se.