Fridas första tävling som sprinter

För sex månader sedan visste Frida Jonsson knappt vad sprint var. För fyra månader sedan började hon träna sprint med Momentum Sports och för en månad sedan satte hon för första gången i sitt liv på sig ett par spikskor. Imorgon är det äntligen dags för hennes första tävling som kommer ske i Sollentuna Friidrottshall!

IMG_1204

Foto: Erik Hagberg

Det känns lite nervöst såklart men samtidigt är jag väldigt taggad på att se hur jag ligger till och hur mycket fyra månaders träning ger för resultat för en amatör som jag.

Frida har varit aktiv i olika sporter i princip hela sitt liv men aldrig i just sprint eller någon annan gren inom friidrott. ”Jag ser det nästan som en fördel då jag är mer formbar och inte har gamla inpräntade vanor inom sprinten som kan störa. Många av sporterna jag tidigare har gått på har dessutom varit till stor nytta gällande saker som bålstyrka och kroppskontroll”.

Den första tävlingen är alltid en utmaning men man kan se det som en rolig erfarenhet och vi på Momentum Sports ser fram emot att följa Fridas utveckling.